Αεροδρόμιο Βερολίνου Brandenburg "Willy Brandt"

Διεθνές Αεροδρόμιο

Κωδικοί IATA:BER / ICAO:EDDB

Θέση αεροδρομίου (Χάρτης, χιλιομετρικές αποστάσεις)

Το αεροδρόμιο Brandenburg (Βρανδεμβούργo) βρίσκεται σε απόσταση 27 χιλιομέτρων, νότιο-ανατολικά από την πόλη του Βερολίνου. Περιλαμβάνει 3 τερματικούς σταθμούς (Τ1,Τ2 και Τ5), με τον τερματικό σταθμό Τ5 να βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του καταργημένου αεροδρομίου Schönefeld.


Χάρτης αεροδρομίου Βερολίνου - Brandenburg

Απόσταση μεταξύ του αεροδρομίου και επιλεγμένων προορισμών

Αμβούργο (Hamburg): 311km
Ανόβερο (Hannover): 291km
Δρέσδη (Dresden): 173km
Λειψία (Leipzig): 195km
Πότσνταμ (Potsdam): 50km

Από και προς το αεροδρόμιο Βερολίνου Brandenburg

Η μετακίνησή σας από ή προς το αεροδρόμιο Βρανδεμβούργoυ μπορεί να γίνει με αυτοκίνητο, μετρό, τρένο, λεωφορείο ή ταξί.
Κάτοψη των Τερματικών σταθμών του αεροδρομίου (Terminals 1,2 και 5) με τα σημεία επιβίβασης στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τις πιάτσες ταξί και τις περιοχές parking μπορείτε να βρείτε στη σελίδα: Map Brandenburg-Airport.

Πρόσβαση με Αυτοκίνητο

Η πρόσβαση στο αεροδρόμιο γίνεται μέσω των αυτοκινητοδρόμων A113 και B96a.
Διευθύνσεις για συσκευή πλοήγησης (GPS)
Τερματικοί σταθμοί 1 και 2 (Τ1/Τ2): Flughafen Berlin Brandenburg, Willy-Brandt-Platz, 12529 Schönefeld
Τερματικός σταθμός 5 (Τ5): Flughafen Berlin Brandenburg, Terminal 5, 12529 Schönefeld

Πρόσβαση με Μετρό, Τρένο, Λεωφορείο

Οι τρεις τερματικοί σταθμοί του αεροδρομίου συνδέονται με το Βερολίνο και τα περίχωρά του μέσω τακτικών δρομολογίων λεωφορείων, μετρό και τρένων.
Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στις σελίδες.
1. ber.berlin-airport.de/en/orientation/getting-here/public-transport.html
2. vbb.de/ber-airport/departing-from-ber
Eισιτήρια μπορείτε να προμηθευτείτε από τους αυτόματους πωλητές ή τα κιόσκια που υπάρχουν στους Τερματικούς σταθμούς. Το κόστος εισιτηρίου καθορίζεται από τη ‘ζώνη’ που θα κινηθείτε (το Βερολίνο είναι χωρισμένο σε τρεις ζώνες). Σε περίπτωση που κατευθυνθείτε προς το κέντρο του Βερολίνου πρέπει να αγοράσετε εισιτήριο ζώνης ABC (κόστος 4,40 ευρώ).
Πληροφορίες Υπεραστικών λεωφορείων από την πόλη του Βερολίνου προς όλες τις μεγάλες πόλεις της Γερμανίας: flixbus.com/bus/berlin

Πρόσβαση με Ταξί

Πιάτσες ταξί υπάρχουν στo επίπεδο Ε0 του τερματικού σταθμού Τ1, καθώς και την περιοχή L του τερματικού σταθμού Τ5. Η διαδρομή με ταξί μέχρι το κέντρο του Βερολίνου από το Brandenburg διαρκεί περίπου 35 λεπτά, ανάλογα με την κίνηση.

Αν θέλετε να κάνετε προκράτηση ταξί μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την Ελληνική πλατφόρμα 'Welcome Pickups' και ένας αξιόπιστος οδηγός θα σας περιμένει στο χώρο των αφίξεων του αεροδρομίου.
H Welcome δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 200 πόλεις παγκοσμίως και εξυπηρετεί πάνω από 1.000.000 επιβάτες. Για τις παρεχόμενες υπηρεσίες της, λαμβάνει άριστη βαθμολογία από χιλιάδες επιβάτες στις πλατφόρμες Tripadvisor, Trustpilot και Google.
Σελίδα προκράτησης ταξί αεροδρομίου Βερολίνου: welcomepickups.com/el/berlin/


Εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων

Τα γραφεία των εταιρειών ενοικίασης αυτοκινήτων βρίσκονται στο επίπεδο Ε0 του τερματικού σταθμού Τ1. Αφού ολοκληρώσετε τη διαδικασία κράτησης θα πρέπει να μεταβείτε στο χώρο στάθμευσης των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τα γραφεία, για να παραλάβετε το όχημά σας. Για την ενοικίαση αυτοκινήτου θα χρειαστείτε να έχετε μαζί σας διαβατήριο ή ταυτότητα, δίπλωμα οδήγησης και πιστωτική (όχι χρεωστική) κάρτα.


Εταιρεία Τηλέφωνο Site
Sixt GmbH +49 8966060060 www.sixt.de
Avis, Budget +49 6950070020 www.avis.de/
Buchbinder, Global +49 30609176775 www.buchbinder.de
Enterprise, Alamo +49 3020621650 www.enterprise.de
Europcar +49 306349160 www.europcar.de
Hertz +49 61969370 www.hertz.de

Η ενοικίαση του αυτοκινήτου προτείνεται να έχει προηγηθεί της άφιξής σας στο αεροδρόμιο, ώστε να έχετε κάνει την απαραίτητη έρευνα αγοράς, να διασφαλίσετε χαμηλότερες τιμές και να αποφύγετε πιθανές καθυστερήσεις αναμονής στα γραφεία ενοικίασης.
Σελίδα σύγκρισης τιμών ενοικίασης αυτοκινήτων αεροδρομίου και online κράτησης: Rentalcars.com

On-line Shops για αγορά αεροπορικών εισιτηρίων

 Aegean Airlines 
 Airshop.gr 

Πληροφορίες Πτήσεων (Flight Status)

Στις παρακάτω σελίδες μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για την κατάσταση των πτήσεων (προγραμματισμένη και αναμενόμενη ώρα αναχώρησης και άφιξης) από και προς το αεροδρόμιο Βερολίνου.
aegeanair.com/flight-status/
ber.berlin-airport.de/en/departures-arrivals

Τips για τη διαμονή σας στο Βερολίνο

Το Βερολίνο είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις της Ευρώπης και ένας πολύ δημοφιλής ταξιδιωτικός προορισμός. Δεδομένου όμως του πολύ μεγάλου επισκεπτών που δέχεται όλο το χρόνο, προτείνεται πριν το ταξίδι σας να έχετε κάνει τις ακόλουθες κινήσεις:

Κράτηση καταλύματος

Με δεδομένο ότι κάθε χρόνο επισκέπτονται το Βερολίνο περίπου 14.000.000 τουρίστες, που πραγματοποιούν 33.000.000 διανυκτερεύσεις, όσο νωρίτερα κάνετε κράτηση, τόσο πιθανότερο είναι να βρείτε κατάλυμα σε πιο προσιτή τιμή.
Σελίδα με τα καλύτερα, οικονομικά καταλύματα για την πόλη του Βερολίνου: Trivago

Έκδοση εισιτηρίων για τα κύρια αξιοθέατα

Η επίσκεψη στα κύρια αξιοθέατα (π.χ. Μουσείο της Περγάμου) είναι πολύ πιθανό να συνοδεύεται από μεγάλες ουρές για την έκδοση εισιτηρίου εισόδου. Καλό είναι λοιπόν, να έχετε κλείσει online τα εισιτήριά σας νωρίτερα, ώστε να κατευθυνθείτε απευθείας στην είσοδο και να αποφύγετε οποιαδήποτε καθυστέρηση.
Online πλατφόρμα έκδοσης εισιτηρίων αξιοθέατων με αναλυτικές πληροφορίες στα Ελληνικά: www.tiqets.com/el/Berlin

Στοιχεία επικοινωνίας αεροδρομίου Brandenburg

  Τηλέφωνο  +49 30 609160910 
📧   Email  Φόρμα επικοινωνίας 
Γενικές Πληροφορίες για το αεροδρόμιο Brandenburg


πληροφοριες αεροδρομιο Βερολίνου Βρανδεμβούργου

Το αεροδρόμιο του Βρανδεμβούργου έχει δύο παράλληλους αεροδιαδρόμους μήκους 3.600 και 4.000 μέτρων, που απέχουν μεταξύ τους 1.900 μέτρα. Ο τερματικός σταθμός σχήματος U, που βρίσκεται μεταξύ των δύο αεροδιαδρόμων, αποτελείται από 4 επίπεδα. Ο πύργος ελέγχου, με ύψος 72 μέτρων, είναι ο τρίτος ψηλότερος της Γερμανίας, ενώ υπάρχουν 85 θέσεις στάθμευσης αεροσκαφών. Φέρει το όνομα του Willy Brandt (Βίλλυ Μπραντ), Γερμανού πολιτικού, ο οποίος ήταν ηγέτης του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) από το 1964 έως το 1987 και υπηρέτησε ως καγκελάριος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας (Δυτική Γερμανία) από το 1969 έως το 1974 (πηγή Wikipedia).
Το αεροδρόμιο του Βρανδεμβούργου αντικατέστησε το αεροδρόμιο Tegel (Νοέμβριος 2020), ενώ το αεροδρόμιο Schönefeld ενσωματώθηκε σε αυτό ως Terminal 5 (Οκτώβριος 2020). Η κατασκευή του ξεκίνησε το 2006 και ολοκληρώθηκε το 2020.